כאשר הקצין הצרפתי אלפרד דרייפוס נעצר ונשפט בעוון בגידה,הוא היה גבר צעיר בן 35 ,איש משפחה הנשוי ללוסי הצעירה בת ה-24 ואב לילדים קטנים.
עם מעצרו הועמדה בפניו האפשרות לבחור "בדרף המכובדת" במקרים כאלה-אקדח רבולבר [REVOLVER] טעון שהונח בתאו בכדי שייקח את חייו בעצמו. להפתעתם הגמורה של סוהריו, סירב דרייפוס להשתמש באקדח והמשיך לטעון לחפותו..
במשך כל השנים בהם היה כלוא בתנאים מחפירים באי השדים דאגה אשתו לוסי ללא הפסק לרווחתו ולתנאיו. היא החליטה להשקיע את כל מרצה בשיפור תנאי חיי בעלה בכלא ובמקביל דאגה לשלוח לו מכתבים בקביעות ובהם עדכנה את דרייפוס במצב ילדיהם. בכל המכתבים ששלחה ברציפות לבתי הכלא היא הציעה לו כל הזמן מילות עידוד וחמלה.
קשר המכתבים שבין אלפרד דרייפוס לרעייתו לוסי, החל עם כליאתו בשנת 1894, ונמשך עד לשובו מאי השדים בשנת 1899.
הקשר עם לוסי שמר על שפיותו בכלא.
אלפרד דרייפוס קיבל חנינה לאחר שנאלץ להודות באשמה אבל המשיך אחר כך לטעון לחפותו וב-12.7.1906 זוכה לחלוטין מכל ההאשמות שהוטלו עליו. הוא זכה לחיות 30 שנים נוספות עם אשתו האהובה ומשפחתו והלך לעולמו בשנת 1935.
כיצד לוסי דרייפוס שרדה את השואה
ב-12 ביולי 1935 מת אלפרד מהתקף לב. במהלך מלחמת העולם השנייה היא הסתתרה במנזר בוואלנס מאימת הנאצים תחת השם מאדאם דוטייל. רק אם המנזר ידעה את זהותה האמיתית. היא הצליחה להסתתר עד סוף המלחמה, אולם נכדתה מדלן לוי נתפסה בידי משטרת צרפת של וישי ונשלחה לאושוויץ שם מתה ב-1944. לאחר המלחמה היא חזרה לגור בפריז לזמן קצר, ונפטרה ב-14 בדצמבר 1945. היא נקברה לצד בעלה בבית הקברות מונפרנאס.
עם פלישת גרמניה לצרפת במאי 1940 נמלטה משפחת דרייפוס לפריז. לוסי דרייפוס, שני ילדיה הבוגרים, ושמונה נכדיה מצאו מקלט בערים שונות בדרום צרפת. רוב בני המשפחה ברחו לארצות הברית, אך לוסי נשארה בצרפת והסתתרה במנזר,
גם נכדתה מדלן דרייפוס לוי החליטה להשאר בצרפת .
מדלן לוי , הנכדה הייתה פעילה בארגון ההצלה היהודי־צרפתי אוז"ה (OSE), שהציל חמשת אלפים ילדים יהודים. מדלן הייתה אשת הקשר של הארגון למשפחות האומנות שהסתירו את הילדים. בתחתית סל הקניות שלה נהגה מדלן להסתיר תעודות זהות מזויפות שהעבירה לילדים עד שבנובמבר 1943 נעצרה בידי הגסטאפו. על פי עדותם של בני משפחת דרייפוס מדלן לוי נרצחה ע"י הנאצים באושוויץ בשנת 1944
מקור וקרדיט : הספרייה הלאומית
בשנת 1975 החליטה ז'אן דרייפוס-לוי,בתם של לוסי ואלפרד להעביר חלק מהארכיון המשפחתי לספרייה הלאומית מתוך רגש של קרבה ואהדה למדינת ישראל ולעם היהודי. היא דאגה שהמכתבים האישיים והמרגשים ביותר של המשפחה העוסקים בפרשת דרייפוס יועברו לספרייה הלאומית בירושלים.
מכתבים אישיים: כך לחמה לוסי דרייפוס למען בעלה .כתבה מרתקת של הספרייה הלאומית- קישור)
ראו גם :
אהבה בצל הרדיפה: "מתי נתנשק? שלך, דרייפוס"