בעקבות הסקירה שלנו על לזר קגנוביץ ( מי היה השר הבכיר היהודי לזר מויישביץ' קגנוביץ' ומדוע סטלין סמך עליו יותר מאחרים ?) כתבה לנו Pnina Vit :
"תגובה אישית שלי אודות לזר מויישביץ קגנוביץ. שותפו לפוליטבירו היה מוייסי רוחימוביץ, אחיו של סבי. ביני לביני אני תוהה אם לזר היה מעורב בהחלטה שהביאה למעצרו והוצאתו להורג של מוייסי רוחימוביץ ב- 1938. ב- 2002 גיליתי קרוב משפחה בארה"ב, בן דוד רחוק של סבתי, ברכה רוחימוביץ לבית בס, ילידת רוסטוב. ב- 2012, נפגשתי לראשונה, בארה"ב, עם אותו קרוב משפחה ואשתו, (כיום בני 80+) זוג מקסים וחביב…ובמהלך השיחה מציגה לי אשתו בגאווה ספר עב כרס אודות לזר כגנוביץ…האח של סבתא שלה, רחל…שאותה גברת בארה"ב זוכרת אותו מימי ילדותה כדוד חביב ומפנק… ואני באותו רגע חושבת איך להגיב…מי יודע אם הוא לא היה מעורב בהוצאתו להורג של אחיו של סבי…"
המידע אודות מ. רוחימוביץ ב'אלבום המשפחות ראשון לציון' (כולל מידע שאני מסרתי). בערך אודות מויסייי בויקיפדיה (אנגלית, רוסית) 'הועלם' המידע שבשנים 1906-8 היה בא"י…כמובן לא 'ראוי' לבולשביק בכיר עבר 'מפוקפק' של פעיל בסניף 'פועלי ציון' ביפו, ופועל ביקב ובפרדסים של א"י.
מויסיי רוחימוביץ נולד בקגלניק, מחוז רוסטוב, רוסיה. בשנת התרס"ו, 1906, עלה לארץ עם אמו האלמנה ושתי אחיותיו והמשפחה הצטרפה לאחיו בן ציון שעלה לפניהם והתיישבה בראשון לציון. כאן הצטרף לאחיו ועבד כפועל ביקב. שנתיים מאוחר יותר (התרס"ז, 1907), נפל סכסוך בין אחד הפועלים למשגיח העבודה והפועל פוטר מעבודתו. "אז קמו פועלים מהיקב השיכים להסתדרות "פועלי ציון" ויאמרו להפריע את העבודה ביקב עד אשר לא תשית עימהם הפקידות בדבר איזה תנאים […] ) (א. מ. פרימן, ספר היובל. עמ' 120). לדברי אחייניתו היה מויסיי אחד מהמורדים ולאחר המרד פוטר מעבודתו ביקב. לאחר שפוטר נשאר בראשון לציון עוד כשנה בה עבד כשומר בפרדסים ובכרמים במושבה ובשנת תרס"ח, 1908, חזר לרוסטוב. ברוסיה סיים את הטכניון בחרקוב, הצטרף למפלגה הבולשביקית, עלה בסולם הדרגות וכיהן בתפקידים רמי דרג בשלטון הסובייטי.
ביו תפקידיו ממלא מקום שר התעשייה הכבדה (בשנים 1934-1936) ובהמשך שר תעשיית אמצעי ההגנה של ברית המועצות. בתקופת ה"טיהורים הגדולים" של סטאלין בשנים 1937-1938, הודח מתפקידו כשר, נעצר ונלקח לבית הסוהר. ביום 29 ליולי 1938, הוצא להורג.